Proste i pyszne muffiny, ktore znikaja w mgnieniu oka ;)
składniki:
- 200 g.mąki ryżowej
-100 g.mąki ziemniaczanej
- 130 g.maki owsianej
- 100 g.ksylitolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
- 2 jajka
- 2 lyzeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szklanka roślinnego mleka
- 80 g oleju kokosowego
-banan
Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem, ksylitolem i cynamonem.
W oddzielnym naczyniu zmiksuj mleko z jajkami i roztopionym olejem.
Połącz zawartość obu naczyń. Ciasto wlej do foremek wyłożonych papilotkami.Na kazdy muffin kladz 2 plasterki banana.
Piecz pół godziny w temp. 180 st. C Smacznego!
Mąkę owsianą - można czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńTak. Ryzowa i ziemniaczana lub miksem bezglutenowym np. Schar ;)
UsuńBardzo dawno nie robiłam muffinek :)
OdpowiedzUsuń