Muffiny bananowe



Proste i pyszne muffiny, ktore znikaja w mgnieniu oka ;)

składniki:

- 200 g.mąki ryżowej  

-100 g.mąki ziemniaczanej
- 130 g.maki owsianej
- 100 g.ksylitolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
- 2 jajka 

- 2 lyzeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szklanka roślinnego mleka
- 80 g oleju kokosowego  

-banan

Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem, ksylitolem i cynamonem.
W oddzielnym naczyniu zmiksuj mleko z jajkami i roztopionym olejem.
Połącz zawartość obu naczyń. Ciasto wlej do foremek wyłożonych papilotkami.Na kazdy muffin kladz 2 plasterki banana.
Piecz pół godziny w temp. 180 st. C Emotikon smileSmacznego!




3 komentarze:

  1. Mąkę owsianą - można czymś zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Ryzowa i ziemniaczana lub miksem bezglutenowym np. Schar ;)

      Usuń
  2. Bardzo dawno nie robiłam muffinek :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)