Domowy budyń kakaowy



Będąc małym dzieckiem codziennie jadłam miseczkę budyniu zrobionego przez moją mamę.Był bardzo dobry, wręcz pyszny.Musiałam podkraść przepis.



Dla mnie kakaowy lepszy od tego typowego waniliowego.

1 porcja
Składniki:
- 400 ml. mleka (użyłam bez laktozy), 3,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2,5 łyżeczki kakao bezglutenowego, 1,5 łyżki cukru trzcinowego

Przygotowanie:
300 ml. mleka zagotuj z cukrem.W 100 ml. mleka rozmieszaj kakao i mąkę.Do mleka wlej przygotowaną mieszankę, mieszaj około 1 minuty.Podawaj na ciepło lub zimno.Smacznego!

3 komentarze:

  1. Zawsze kupowałam w torebce,ale teraz przyrządzę sama :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Asia: no to ja sobie spróbuje zrobic :D

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)