piątek, 20 marca 2015

Bezglutenowa pizza


Ja też płakałam za wszystkimi fastfoodami...Panika znikła kiedy zaczęłam takie ,,niezdrowe'' posiłki robić sama.Niezdrowe, a zdrowe.Używam dobrej jakości szynki,a spód oczywiście jest bez odglutenionej pszenicy.Szybko,bezglutenowo,wegańsko,to lubię.


Składniki
  • 2 szklanki mąki bezglutenowej*
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1/3 szklanki oleju z oliwek 
Mąkę,sól,drożdże,cukier wymieszaj.Dodaj oliwę i wodę, wymieszaj rękoma lub mikserem z hakami.Odłóż i przykryj na godzinkę.Ręce nasmaruj oliwą, wyłóż na papierze do pieczenia.Piecz 5 min. w 200 st.C Następnie wyłóż,dodaj ulubione dodatki,piecz w 180 st.C przez 15 min.(do chrupkości) Smacznego!
*użyłam mąki Mix Bread Schaer

I taka miła niespodzianka została do mnie dostarczona w środę.Piękne kwiaty- różowy uśmiech.Dosłownie, miałam promieniujący uśmiech na twarzy, kiedy dostałam bukiet od Floraquenn!  Zajrzyjcie na ich stronę, tyle wyboru! - http://www.floraqueen.pl/

for.pinterest

4 komentarze:

  1. R E W E L A C Y J N A!! przepyszna, mięciutka!
    Powiedz mi tylko Weroniko,jaka mąka jest najlepsza?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie proponujesz dodatki do takiej pizzy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wędlina,ser żółty,feta,mozzarella,parmezan,pomidory,sos pomidorowy,pieczarki - jest dużo możliwości :)

      Usuń
  3. Czy olej jest tutaj niezbednym dodatkiem ?

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)