Ja też płakałam za wszystkimi fastfoodami...Panika znikła kiedy zaczęłam takie ,,niezdrowe'' posiłki robić sama.Niezdrowe, a zdrowe.Używam dobrej jakości szynki,a spód oczywiście jest bez odglutenionej pszenicy.Szybko,bezglutenowo,wegańsko,to lubię.
Składniki
- 2 szklanki mąki bezglutenowej*
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 1/3 szklanki oleju z oliwek
Mąkę,sól,drożdże,cukier wymieszaj.Dodaj oliwę i wodę, wymieszaj rękoma lub mikserem z hakami.Odłóż i przykryj na godzinkę.Ręce nasmaruj oliwą, wyłóż na papierze do pieczenia.Piecz 5 min. w 200 st.C Następnie wyłóż,dodaj ulubione dodatki,piecz w 180 st.C przez 15 min.(do chrupkości) Smacznego!
*użyłam mąki Mix Bread Schaer
I taka miła niespodzianka została do mnie dostarczona w środę.Piękne kwiaty- różowy uśmiech.Dosłownie, miałam promieniujący uśmiech na twarzy, kiedy dostałam bukiet od Floraquenn! Zajrzyjcie na ich stronę, tyle wyboru! - http://www.floraqueen.pl/
for.pinterest
R E W E L A C Y J N A!! przepyszna, mięciutka!
OdpowiedzUsuńPowiedz mi tylko Weroniko,jaka mąka jest najlepsza?
Jakie proponujesz dodatki do takiej pizzy?
OdpowiedzUsuńWędlina,ser żółty,feta,mozzarella,parmezan,pomidory,sos pomidorowy,pieczarki - jest dużo możliwości :)
UsuńCzy olej jest tutaj niezbednym dodatkiem ?
OdpowiedzUsuń