Hamburgery

 


Na diecie bezglutenowej też można mieć te niezdrowe zachcianki ,ale niestety ciężko jest zjeść bezglutenowego fastfooda na mieście. Dlatego warto zrobić je w domu i nie obawiać się o zanieczyszczenie glutenem w zwykłych knajpach oferujących różne przysmaki. Tym razem przepis na coś mięsnego, czyli hamburgery! Gotowe bułki udało mi się dorwać w super cenie. Jak na pierwszy raz wyszły świetnie.


Składniki:

Składniki na kotlety 

-600 g mielonej łopatki

-1 średnie jajko

-1 płaska łyżeczka soli

-pół łyżeczki pieprzu

-trochę czosnku oraz papryki w proszku

Pozostałe składniki

-6 bułek do hamburgerów

-duży pomidor 

-sałata lodowa

-2 korniszony lub ogórki kiszone

-6 plasterków żółtego sera

-sosy: domowy czosnkowy lub inne według upodobania 


Przygotowanie:

Mięso połącz ze wszystkimi dodatkami. Podziel na 6,usmaż równomiernie z każdej strony. Bułki przekrój na pół, połóż sos,sałatę,pomidora,mięso,ogórki,ser,sos.Złóż burgery i do nagrzanego do 150 st.C piekarnika wstaw na dosłownie kilka minut.Gdy ser się rozpuści wyjmij.Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)