Na diecie bezglutenowej też można mieć te niezdrowe zachcianki ,ale niestety ciężko jest zjeść bezglutenowego fastfooda na mieście. Dlatego warto zrobić je w domu i nie obawiać się o zanieczyszczenie glutenem w zwykłych knajpach oferujących różne przysmaki. Tym razem przepis na coś mięsnego, czyli hamburgery! Gotowe bułki udało mi się dorwać w super cenie. Jak na pierwszy raz wyszły świetnie.
Składniki:
Składniki na kotlety
-600 g mielonej łopatki
-1 średnie jajko
-1 płaska łyżeczka soli
-pół łyżeczki pieprzu
-trochę czosnku oraz papryki w proszku
Pozostałe składniki
-6 bułek do hamburgerów
-duży pomidor
-sałata lodowa
-2 korniszony lub ogórki kiszone
-6 plasterków żółtego sera
-sosy: domowy czosnkowy lub inne według upodobania
Przygotowanie:
Mięso połącz ze wszystkimi dodatkami. Podziel na 6,usmaż równomiernie z każdej strony. Bułki przekrój na pół, połóż sos,sałatę,pomidora,mięso,ogórki,ser,sos.Złóż burgery i do nagrzanego do 150 st.C piekarnika wstaw na dosłownie kilka minut.Gdy ser się rozpuści wyjmij.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)