Po ciastach i tortach przyszedł czas na sernik.Drugi z kolei.Zawsze po otwarciu piekarnika bardzo mi opadały :(, ale ten udał się!Mniej puszysty, bardziej zbity z kwaśnymi borówkami przełamał smak słodszego sera.
Pysznie brzmi, prawda?To teraz załóż fartuch i zabierz się za pieczenie :)!
Sernik z borówkami
Składniki:
- 1 kg. zmielonego twarogu, 4 jajka, 190 g. cukru, 80 g. mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
wierzch: 120 g. borówek amerykańskich(umytych i oprószonych mąką)
spód: paczka bezglutenowych biszkoptów
Przygotowanie:
Jajka utrzyj z cukrem na puch.Dodawaj powoli twaróg,mąkę,cukier z prawdziwą wanilią.Formę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż biszkopty i wylej ser.Na sam wierzch wyłóż borówki.Piecz w 180 st.C 50-60 min.
Smacznego!

Wygląda na idealnie kremowy, pycha! ;)
OdpowiedzUsuńZłożyłam wczoraj paczkę balviten, bo nie miałam biszkoptów...Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię ten sernik! :D
OdpowiedzUsuńSmak...rewelacja.Dzięki za przepis :)
UsuńJakiego użyłaś twarogu ??? Chodzi mi o firme
OdpowiedzUsuńChyba był to mielony z Dr.Oetkera :)
UsuńZrobiłem Weroniko wszystko po koleji.Pierwszy raz w życiu udał mi się sernik bez glutenu! Zrobiłem z mrożonymi malinami i wanilią.Niebo w gębię, dziękuje.
OdpowiedzUsuń