Bezmleczne,bezglutenowe i bezcukrowe...
Składniki na 6 muffinek
-szklanka mąki bezglutenowej
-1/3 szklanki ksylitolu
-1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-0,5 łyżeczki sody
-1 duże jajko
-1/4 szklanki mleka ryżowego
-1/4 szklanki dobrej jakości oleju
Kruszonka
-2 łyżeczki dobrej jakości oleju
-2 łyżki bezglutenowych płatków owsianych
-1 łyżka mąki bezglutenowej
-1/2 łyżki ksylitolu
W dużej misce wymieszaj suche składniki.
W mniejszej połącz mokre składniki.
Płynne składniki wlejdo miski z suchymi i energicznie wymieszaj.
Ciasto przełóż do papilotek lub foremek silikonowych (do 3/4 wysokości).
Do każdej sztuki wciśnij truskawkę lub jagody.
Składniki na kruszonkę szybko zagnieć palcami. Posyp na wierzch każdej muffinki.
Blachę z muffinkami włoż do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 25 minut. w 180 st.C Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)