Weganski sernik z kaszy jaglanej


Eksperymentuję i jak na razie wypieki są dobre,bardzo dobre.Ciasto te nie zawiera w swoim składzie jaj,mleka,cukru i glutenu,a smakuje naprawdę smacznie.Idealne dla alergików.Jesli jednak nie możecie orzechów to po prostu nie róbcie spodu.Na zdjęciu widać,że masa nie stężała jak powinna,ale bez obawy.Na noc sernik włóżcie do lodówki,a rano będzie o idealnej konsystencji.Z kaszy jaglanej możemy zrobić naprawdę wszystko! :)


Składnniki:
Spód:
-szkl.migdałów
-5 sztuk daktyli
-2 łyżki oleju kokosowego

Masa:
-100 ml.miodu lub syropu z agawy
-sok z połowy cytryny
-szkl.orzechów nerkowca (namoczonych przez noc)
-szkl.malin
-szkl.oleju kokosowego(stałego)

Przygotowanie:
Składniki na spód zmiel blenderem.Wyłóż spód formy,dociśnij i wstaw do lodówki na godzinę.Sładniki na masę(oprócz malin) zmiksuj również blenderem,połowę masy odłóż.Pozostałą połącz z malinami.Na spód wylej masę różową wstaw do lodówki na godzinę.Po tym czasie wyłóż pozostałą masę i wstaw do lodówki na kolejną godzinę.Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)