Ciasto z chrupiaca beza i owocami

Pomysł oraz przepis zaczerpnęłam od mojej siostry.Ciasto jest bardzo owocowe z chrupiącą bezą ♥

Składniki:
-2,5 szkl.mąki bezglutenowej*
-250 g.masła 
-2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
-3 łyżki ksylitolu
-5 żółtek

Dodatkowo:
-5 białek
-1/3 szkl.ksylitolu
-owoce,dżem lub mus

Przygotowanie:
Składniki na ciasto kruche zagnieć i odstaw na godzinę do lodówki.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia wyłóż ciasto,wyrównaj,ponakłuwaj widelcem.Piecz w 180 st.C przez 20 minut.Po tym czasie na spód wyłóż owoce/mus.Białka ubij z ksylitolem na puszystą masę i wylej na wierzch.Piecz dalej w 180 st.C przez 30 minut.Smacznego!

*użyłam mąki Mix C Schar

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)