Muffiny makowe


Dawno nic nie bylo...

Muffiny z makiem

składniki:

- 100 g.mąki ryżowej  

-200 g.mąki ziemniaczanej
- 30 g zmielonego maku
- pół szklanki wiórków kokosowych
- 100 g.ksylitolu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- szklanka roślinnego mleka
- 80 g oleju kokosowego  


Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem, ksylitolem, wiórkami kokosowymi i makiem.
W oddzielnym naczyniu zmiksuj mleko z jajkami i roztopionym olejem.
Połącz zawartość obu naczyń. Ciasto wlej do foremek wyłożonych papilotkami.
Piecz pół godziny w temp. 190 st. C Emotikon smileSmacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)