Muffiny z czekoladą


Składniki:

-3 jajka
-50g bezglutenowej mąki jaglanej
-100g ksylitolu
-20 ml oleju
-70g gorzkiej czekolady
 
 
Przygotowanie:
Blaszaną foremkę na muffiny wyłóż papierowymi papilotkami. Białka ubij na sztywną pianę i odstaw. W drugim naczyniu utrzyj żółtka, dodając partiami ksylitol. Wlej olej i wymieszaj. Do puszystej masy przesiej mąkę i dokładnie wymieszaj łyżką. Połącz delikatnie z pianą z białek. Ciasto wymieszaj z czekoladą. Przełóż do papilotek. Piecz ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)