Deser z tapioki


Deser ten przygotowuję co jakiś czas. Lekko orzeźwiający i kwaśny...




Składniki:
 -1/3 szkl.tapioki (granulatu)
 -500 ml. mleka kokosowego 
-laska wanilii 
-2 łyżki ksylitolu 

Dodatkowo: 
-300 g porzeczek lub innych owoców
- 3 łyżki ksylitolu 

Przygotowanie: 
Tapiokę wypłucz, zalej mlekiem i wstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie przelej tapiokę do garnka i gotuj z ksylitolem, wanilią. Jak masa zacznie się robić gęsta, należy wyjąć wanilię. Porzeczki z ksylitolem gotuj, aż woda wyparuje i zrobi się gęsty dżem. Do pucharków nałóż tapiokę, a na to owoce. Włóż do lodówki, smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)