Deser ten przygotowuję co jakiś czas. Lekko orzeźwiający i kwaśny...
Składniki:
-1/3 szkl.tapioki (granulatu)
-500 ml. mleka kokosowego
-laska wanilii
-2 łyżki ksylitolu
Dodatkowo:
-300 g porzeczek lub innych owoców
- 3 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
Tapiokę wypłucz, zalej mlekiem i wstaw na
godzinę do lodówki. Po tym czasie przelej tapiokę
do garnka i gotuj z ksylitolem, wanilią.
Jak masa zacznie się robić gęsta, należy wyjąć
wanilię. Porzeczki z ksylitolem gotuj, aż woda
wyparuje i zrobi się gęsty dżem. Do pucharków
nałóż tapiokę, a na to owoce.
Włóż do lodówki, smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)