Ciasto z kajmakiem i malinami...czego chcieć więcej?;)
Biszkopt (klik)
Masa:
-600 ml.śmietany kremówki+ 3 łyżki cukru
-1/2 puszki masy kajmakowej
-200 g.malin+1 łyżka cukru pudru
Nasączenie:
-ciepła herbata+łyżka rumu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Śmietanę ubij z cukrem na puszystą masę.Blat biszkoptu nasącz.Przykryj połową masy kajmakowej ,maliny z cukrem rozdrobnij blenderem i wyłóż na toffi.Na to połóż 3/4 ubitej śmietany i przykryj 2 nasączonym biszkoptem z pozostałą częścią kajmaku.Na wierzch wyrównaj śmietanę i poukładaj maliny.Ciasto schłódź w lodówce,smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)