Ciasto bananowe na oleju kokosowym

 


Składniki: 

-4 banany  

-50 g oleju kokosowego rozpuszczonego 

-90 g miodu 

-2 jajka  

-185 g mąki bezglutenowej 

-1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 

-1 łyżeczka mielonego cynamonu

Przygotowanie:

  • Banany rozgnieć widelcem, a następnie zmieszaj z olejem kokosowym, miodem i jajkami.
  • W drugiej misce zmieszaj suche składniki - mąkę, sodę, cynamon
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj dokładnie.
  • Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia.
  • Przelej ciasto, wyrównaj.
  • Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 50-60 minut - do suchego patyczka.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)