Składniki:
-4 banany
-50 g oleju kokosowego rozpuszczonego
-90 g miodu
-2 jajka
-185 g mąki bezglutenowej
-1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
-1 łyżeczka mielonego cynamonu
Przygotowanie:
- Banany rozgnieć widelcem, a następnie zmieszaj z olejem kokosowym, miodem i jajkami.
- W drugiej misce zmieszaj suche składniki - mąkę, sodę, cynamon
- Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj dokładnie.
- Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia.
- Przelej ciasto, wyrównaj.
- Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 50-60 minut - do suchego patyczka.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)