Wiosenna jaglanka


 Bardzo często na stole gości u mnie kasza jaglana.Wszyscy zajadamy się nią z różnymi dodatkami.
Jestem przeziębiona dlatego też właśnie dziś zaserwowałam ją sobie na śniadanie z dodatkiem malin.Jeszcze brak w sklepach takich pachnących, ale w zamrażalniku zapasy porobione.

Jaglanka pojawi się niedługo na blogu , w innej wersji  ;)

2 porcje
Wiosenna jaglanka
Składniki:
- pół szkl. kaszy jaglanej,2 szkl. wody
-1/3 kostka zmielonego twarogu, mus z malin*, jakieś słodzidło (np.miód)

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną opłucz na sitku wrzącą wodą, później zimną( wtedy zniknie gorzki posmak).Gotuj ją ok. 15 min.Odstaw pod przykryciem na 5 min.Wymieszaj ją z zmielonym twarogiem,miodem.Polej musem malinowym.
Smacznego!

*przygotowałam go sama: rozmrożone maliny zmiksowałam z miodem



4 komentarze:

  1. Kasza jaglana to ponoć najzdrowsza kasza więc... świetny wybór! :)
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Weroniko, ja gotuje inaczej trochę kaszę jaglaną,tj, inne proporcje. Muszę wypróbować Twój sposób.
    Kaszę uwielbiam, najlepsza z kasz

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja ulubiona :D Nie wiem, czy przypadkiem nie wolę jej od owsianki ;)
    Co do pachnących malin to się nie zgodzę - w niektórych sklepach można już znaleźć polskie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Asia: tak jaglana dobra ;p

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)