Tak właśnie określiłabym te muffiny.Kiedy je piekłam w powietrzu unosił się piękny zapach białej czekolady i truskawek.Mają wyjątkowy smak...nie są z tych puszystych, bardziej zwarte i wilgotne....sami musicie ich spróbować! :)
Do dzieła! :)
Ok.15 muffinków
Skladniki:
-2 tabliczki białej czekolady
-2 szkl. mąki bez glutenu*
-150 ml. mleka(użyłam bez laktozy)
-2 łyżeczki soku z cytryny
-1/2 szkl. oleju lub stopionego masła
-szczypta soli
-2/3 szkl. cukru trzcinowego
-jajko
-2 łyżeczki proszku do pieczenia, bez glutenu
-szczypta soli
-15 sztuk mrożonych truskawek
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszaj sok z cytryny, mleko, jajko i olej.
W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i posiekaną, białą czekoladę.
Przelej mokre składniki do suchych i delikatnie połącz je ze sobą.
Masę wyłóż do wyłożonych papilotkami foremek na muffinki, wciśnij truskawkę.
Piecz muffiny przez 25 minut w 190 st.C Daj im ostygnąć , a potem delektuj się smakiem! :)
*użyłam mąki MIX IT f.Schar
truskawki i biała czekolada, miks idealny :)
OdpowiedzUsuńW środę wraca mężuś, zrobię na deserek :-)
OdpowiedzUsuńBuziaki:-)
Mogę dać gorzką czekoladę i jedną tabliczkę
OdpowiedzUsuńTak:)
Usuńok, postanowiłam wkońcu upiec miffinki, które po zjedzeniu jednej skradły moje serce :D
OdpowiedzUsuńNaprawdę zachęcam - prosto, łatwo, szybko a efekt powalający!
Ach! Bardzo się cieszę!
UsuńTo teraz czas abyś zrobiła ciasto czekoladowe ♥♥
już niebawem! zdam relacje :***
Usuń