czwartek, 11 czerwca 2015
Brownie z bitą śmietaną i borówkami
Przygotowane z prawdziwą czekoladą Czeco oraz słodkimi borówkami z działki...
Brownie
Składniki:
-180 g. gorzkiej czekolady Czeco
-200 g. masła lub 100 ml. dobrej jakości oleju
-3 jajka
-1/3 szkl. ksylitolu+ 1/4 szkl. ksylitolu
-szklanka mąki bezglutenowej*
-300 ml.śmietany 30 %
-1 łyżka ksylitolu
-200 g.borówek
Przygotowanie:
Czekoladę połam, a masło pokrój na kawałki lub dodaj olej.Oba składniki rozpuść w garnku, nie zagotowuj.Ostudź.Żółtka utrzyj z ksylitolem.Powoli wlewaj masę czekoladową.Wsyp mąkę, wymieszaj dokładnie.Ubij białka z 1/4 szklanki ksylitolu.Połącz białka bardzo delikatnie z masą czekoladową.Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto.Piecz 25-30 min. w 180 st.C Po ostudzeniu przekrój na pół.Śmietanę ubij z ksylitolem. 3/4 masy posmaruj pomiędzy, resztę wyłóż na wierzch-wyrównaj.Posyp borówkami.Smacznego!
*użyłam mąki Mix C Schar
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A inne owoce również będą pasować?????? Nie przepadam za borówkami :(
OdpowiedzUsuńTak.Truskawki,brzoskwinie,maliny :)
UsuńPałaszowałabym aż miło :D
OdpowiedzUsuńA inna mąka się nada?
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają Twoje przepisy, czekam na więcej...
Pozdrawiam ciepło!
Tak, miks do wypieku-każdy się sprawdzi. Czekam na odpowiedź czy ciasto smakowało, pozdrowienia
Usuń