Muffiny czekoladowe z bananami

Składniki:

 -200 g.bezglutenowej czekolady

 -80 g. masła 

-3 łyżki nutell

 -150 ml.mleka 

-2 jajka 

-250 g.mąki bezglutenowej ,użyłam tej klik 

-2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (klik

-150 g.cukru 

-1 banan  

Przygotowanie 

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Odłożyć 50 g czekolady i pokroić ją w kosteczkę. Resztę czekolady połamać na kosteczki, włożyć do rondelka, dodać masło, nutellę i na małym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia, dodać mleko i wymieszać, następnie dodać jajka i ponownie wymieszać na jednolitą masę. Do czystej większej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać brązowy cukier i dokładnie wymieszać. Dodać masę czekoladową i delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników. Dodać pokrojonego banana i ponownie delikatnie przemieszać. Nałożyć ciasto do 12 papilotek umieszczonych w metalowej formie na muffiny, na wierzchu położyć pokrojoną odłożoną czekoladę. Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)