Składniki:
-200 g.bezglutenowej czekolady
-80 g. masła
-3 łyżki nutell
-150 ml.mleka
-2 jajka
-250 g.mąki bezglutenowej ,użyłam tej klik
-2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (klik)
-150 g.cukru
-1 banan
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Odłożyć 50 g czekolady i pokroić ją w kosteczkę. Resztę czekolady połamać na kosteczki, włożyć do rondelka, dodać masło, nutellę i na małym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia, dodać mleko i wymieszać, następnie dodać jajka i ponownie wymieszać na jednolitą masę. Do czystej większej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać brązowy cukier i dokładnie wymieszać. Dodać masę czekoladową i delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia się składników. Dodać pokrojonego banana i ponownie delikatnie przemieszać. Nałożyć ciasto do 12 papilotek umieszczonych w metalowej formie na muffiny, na wierzchu położyć pokrojoną odłożoną czekoladę. Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)