Składniki:
-200 g
mąki owsianej bezglutenowej
-60 g.mąki gryczanej
-150
g ksylitolu
-1
łyżeczka
sody oczyszczonej
-2
jajka
-110
g
oleju
(użyłam rafinowanej oliwy z oliwek)
-5
dojrzałych bananów
Przygotowanie:
5 dużych bananów obieramy ze skórki.
Następnie
rozgniatamy albo ręką albo widelcem. Nie rozbijamy ich mikserem - przy
rozbitych mikserem bananach robi się z ciasta zakalec!Olej, jajka i banany mieszamy razem.Do tak powstałej masy dodajemy suche składniki.Wszystko razem mieszamy łyżką, nie robotem.
Na górę ciasta można też dodać orzechy.Ciasto
przekładamy do formy, następnie pieczemy około 35 minut w 170°C lub do
momentu kiedy patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)