Ciasto bananowe na mące owsianej

 


Składniki:

-200 g mąki owsianej bezglutenowej
-60 g.mąki gryczanej  
-150 g ksylitolu  
-1 łyżeczka sody oczyszczonej 
-2 jajka 
-110 g oleju (użyłam rafinowanej oliwy z oliwek)
-5 dojrzałych bananów
 
 
 
 Przygotowanie: 
 5 dużych bananów obieramy ze skórki. Następnie rozgniatamy albo ręką albo widelcem. Nie rozbijamy ich mikserem - przy rozbitych mikserem bananach robi się z ciasta zakalec!Olej, jajka i banany mieszamy razem.Do tak powstałej masy dodajemy suche składniki.Wszystko razem mieszamy łyżką, nie robotem. Na górę ciasta można też dodać orzechy.Ciasto przekładamy do formy, następnie pieczemy około 35 minut w 170°C lub do momentu kiedy patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.Smacznego! 
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)