Naleśnika?


Czytając stary post o naleśnikach nic z niego nie rozumiejąc stworzyłam nowy.Lepszy, smaczniejszy.

A teraz załóż fartuszek i je zrób!
Składniki:
-220 g.mąki bezglutenowej*
-2 jajka
-2 łyżki roztopionego masła
-250 ml.mleka krowiego lub roślinnego
-2 łyżki ksylitolu
Do smażenia:
-olej kokosowy lub masło klarowane

Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę,dodaj mleko,jajka i masło- zmiksuj na gładką masę.Odstaw na 15 min., do lodówki.Rozgrzej patelnię i smaż na oleju kokosowym lub maśle klarowanym.Na patelnię wlewaj 3-4  łyżki ciasta.Usmaż na dwóch stronach.Podawaj z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
*użyłam mąki Mix It Schar

1 komentarz:

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)