Dlaczego lubię RAW desery? Dlatego,że nigdy nie mają zakalca,zawsze się udają i nie muszę stać przy piekarniku.Mają jedną wadę- szybko znikają ! Bardzo polecam :)
Składniki:
Warstwa czekoladowa:
-1 szkl. zmielonych migdałów
-1 szkl. zmielonych migdałów
-1/2 szkl.mąki kokosowej
-4 łyżki kakao
-4 łyżki kakao
-4
łyżki miodu lub syropu ryżowego
-4 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
-4 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
Warstwa kokosowa:
-1/2 szkl. zmielonych wiórków kokosowych
-1/3 szkl. oleju kokosowego ,rozpuszczonego
-4 łyżki mleka kokosowego
-1/2 szkl. zmielonych wiórków kokosowych
-1/3 szkl. oleju kokosowego ,rozpuszczonego
-4 łyżki mleka kokosowego
-łyżeczka miodu lub syropu ryżowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na warstwę czekoladową dokładnie wymieszaj rękoma lub mikserem z hakami na jednolitą masę.Ciasto wstaw na 10 min. do lodówki.Jeśli trochę stężało to blat posyp mąką kokosową ,a masę czekoladową rozwałkuj.Wycinaj niewielkie kółka.
Wszystkie składniki na warstwę czekoladową dokładnie wymieszaj rękoma lub mikserem z hakami na jednolitą masę.Ciasto wstaw na 10 min. do lodówki.Jeśli trochę stężało to blat posyp mąką kokosową ,a masę czekoladową rozwałkuj.Wycinaj niewielkie kółka.
Przenieś je na talerz i wstaw do lodówki
na 15 min.Składniki na masę kokosową wymieszaj,formuj kulki.Wyłóż czekoladowe
kółeczka z lodówki na nie nakładaj masę kokosową.Jeśli chcesz przygotować
zdrowe Oreo to na masę kokosową nałóż jeszcze czekoladowe kółeczko.Wstaw do
lodówki aby ciasteczka stężały,smacznego!
Ciasteczka na końcu przysypałaś wiórkami kokosowymi? ;)
OdpowiedzUsuńmigdał kokos to idealne połączenie
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/