Ciasteczka migdałowo-kokosowe


Dlaczego lubię RAW desery? Dlatego,że nigdy nie mają zakalca,zawsze się udają i nie muszę stać przy piekarniku.Mają jedną wadę- szybko znikają ! Bardzo polecam :)
Składniki:
Warstwa czekoladowa:
-1 szkl. zmielonych migdałów
-1/2 szkl.mąki kokosowej 
-4 łyżki kakao
-4 łyżki miodu lub syropu ryżowego
-4 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
-łyżeczka miodu lub syropu ryżowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na warstwę czekoladową dokładnie wymieszaj rękoma lub mikserem z hakami na jednolitą masę.Ciasto wstaw na 10 min. do lodówki.Jeśli trochę stężało to blat posyp mąką kokosową ,a masę czekoladową rozwałkuj.Wycinaj niewielkie kółka.
Przenieś je na talerz i wstaw do lodówki na 15 min.Składniki na masę kokosową wymieszaj,formuj kulki.Wyłóż czekoladowe kółeczka z lodówki na nie nakładaj masę kokosową.Jeśli chcesz przygotować zdrowe Oreo to na masę kokosową nałóż jeszcze czekoladowe kółeczko.Wstaw do lodówki aby ciasteczka stężały,smacznego!




2 komentarze:

  1. Ciasteczka na końcu przysypałaś wiórkami kokosowymi? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. migdał kokos to idealne połączenie

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)