Wegańskie ,,serniczki''
Składniki:
spód: 3/4 szkl. orzechów i pestek*, 3/4 szkl. suszonych daktyli bez pestek*
masa: 1 szkl. nerkowców**, sok z 1 cytryny, 1/2 szkl. oleju kokosowego, 1/2 szkl. syropu z agawy, 1 szkl. truskawek lub innych owoców
Przygotowanie:
Składniki na spód zmiksuj blenderem.Masę wyłóż na foremki do pieczenia babeczek i włóż do lodówki na godzinę.Składniki na masę również zmiksuj.Do 1/2 masy dodaj truskawki- zmiksuj.Na spody wyłóż po równo masy białej i różowej.Serniczki schłódź w lodówce 3 godziny.Smacznego!
*wcześniej namoczonych
** namoczonych przez noc
Jesteś niesamowita !
OdpowiedzUsuńGratuluję :>
Uwielbiam Cię za ten przepis! :D
OdpowiedzUsuńWidziałam kiedyś przepis na takie serniczki, ale jeszcze nigdy nie robiłam. Smacznie wyglądają, więc na pewno się skuszę i je zrobię :)
OdpowiedzUsuńmyślisz że z nektarynkami i bananami też wyjdą???
OdpowiedzUsuńZ nektarynkami na pewno będą pyszne, banany mogą być za mdłe.
UsuńPozdrawiam!