wtorek, 5 maja 2015

Muffiny brownie


 Dzień przed urodzinami to czas przygotowań, choć zawsze przygotowuję je w weekend.W tygodniu więcej nauki i innych ważnych czynności do zrobienia.Cieszę się, że ktoś pamięta o moich urodzinach, zawsze pytają czy coś upiekłam z tej okazji.Oczywiście, że tak.Muffiny to szybki wypiek,bardzo smaczny i niezwykle szybko znikający ze stołu.Akurat te, ponieważ miałam w zapasie dobrą,prawdziwą czekoladę od firmy Czeco.

16 muffinek
Składniki:
-150 g.ksylitolu
-200 g.czekolady z ksylitolem(klik)
-210 g.mąki bezglutenowej*
-100 ml.oleju kokosowego lub innego dobrej jakości
-4 jajka
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
-maliny,truskawki lub banany jeśli lubicie owoce

Przygotowanie:
Olej wraz z czekoladą umieść w garnku i roztop,ostudź.Jajka ubij z ksylitolem na puch.Dodaj przesianą mąkę,proszek i masę czekoladą.Dokładnie wymieszaj.Jeśli lubisz wrzuć pokrojone owoce.Masę nałóż do papilotek do 3/4 wysokości.Piecz 15-20 min. w 180 st.C Smacznego!
*użyłam Mix C Schaer




1 komentarz:

  1. Czekolada bez cukru? Długo takiej szukam! Gdzie mogę taką kupić? niestety nie mieszkam w Warszawie...

    OdpowiedzUsuń

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)