Składniki
-2 jabłka (kwaśne, np. szara reneta)-
-1 łyżka masła
-2 łyżki miodu
-2 łyżeczki cynamonu
-100 g masła
-125 ml mleka
-2 jajka
-250 g mąki bezglutenowej (klik)
-1 łyżka cukru wanilinowego(klik)
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu (klik)
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-150 g cukru
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w kosteczkę i włożyć do garnka. Dodać masło, cynamon oraz miód i gotować ok. 10 minut co chwilę mieszając, aż jabłka zaczną się rozpadać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami.Roztopić masło i wlać do miski, dodać mleko i wymieszać rózgą. Wbić jajka i roztrzepać trzepaczką na jednolitą masę.Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier, dokładnie wymieszać łyżką.Do suchych składników dodać mokre składniki i wymieszać (delikatnie łyżką, tylko do połączenia się składników).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)