Przygotowanie:
Do miski włożyć twaróg, dodać jajka i rozgnieść
widelcem z dodatkiem cukru waniliowego i cukru pudru. Dodać
mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie
wymieszać.Nakładać porcje ciasta (po ok. 2 łyżki) na rozgrzaną, patelnię
(np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując
kształtnego placka. Smażyć partiami.Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od
spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i
powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.Podawać z cukrem/dżemem lub owocami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)