Placuszki twarogowe

 


Składniki:


-250 g twarogu
-3 jajka
-1 łyżka cukru waniliowego (klik)
-1 łyżka cukru pudru
-3 czubate łyżki mąki (klik)

Przygotowanie:

Do miski włożyć twaróg, dodać jajka i rozgnieść widelcem z dodatkiem cukru waniliowego i cukru pudru. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać.Nakładać porcje ciasta (po ok. 2 łyżki) na rozgrzaną, patelnię (np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując kształtnego placka. Smażyć partiami.Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.Podawać z cukrem/dżemem lub owocami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)