Składniki:
-1 szklanka mąki bezglutenowej (klik)
-2 jajka
-1 szklanka mleka
-3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
-szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na
gładkie ciasto.Odczekać 10 minut, jeśli ciasto będzie za gęste dodać więcej mleka. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem
zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem
każdego naleśnika). Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np.
naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już
ładnie zrumieniony i ścięty.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)