Składniki:
-125 g makaronu bezglutenowego np. penne
-150 g świeżego szpinaku
-200 g filetu z kurczaka
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka oliwy
-5 kawałków suszonych pomidorów
-1 łyżeczka curry bez glutenu (przyprawy w proszku)
-szczypta kurkumy
-80 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie umyć i
osuszyć szpinak. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą,
pieprzem i połową startego czosnku.Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory.Następnie dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz
szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie.Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Doprawić solą w razie potrzeby
solą i pieprzem. Na patelnię z sosem włożyć makaron, wymieszać i chwilę
pogotować aby sos zgęstniał. Wyłożyć do talerzy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)