Chlebek bananowy

 

 


 Do ciasta możecie wedle upodobań wrzucić orzechy,cynamon albo bakalie

 

 

Składniki:
-4 jajka
-3/4 szkl.ksylitolu lub cukru
-200 g masła
-4 dojrzałe banany
-2 i 1/2 szklanki mąki bezglutenowej
-2  łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
 
 

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski i rozmiksować lub roztrzepać. Miksując dodawać cukier, następnie roztopione masło a na końcu rozgniecione lub zmiksowane blenderem banany.W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą. Dodać masę bananową i dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do wyścielonej papierem do pieczenia dużej podłużnej formy keksowej i piec przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka.Smacznego!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)