Składniki:
-150g makaronu bezglutenowego
-szklanka śmietany 30%
-150 g.startego sera mozzarella
-100 g.serka topionego
-kilka różyczek brokuła
-przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy na półtwardo, odcedzamy.Brokuła również gotujemy na półtwardo, odcedzamy i dzielimy na małe części.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy serek topiony i podgrzewamy, aż się rozpuści.Śmietanę mieszamy z serem, wlewamy na patelnię i mieszamy. Podgrzewamy na lekkim ogniu nie dopuszczając do zagotowania się sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brokuła oraz makaron i mieszamy całość.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)