Makaron z sosem serowym i brokułami

 

 


 

Składniki:  

-150g makaronu bezglutenowego

-szklanka śmietany 30%

-150 g.startego sera mozzarella

-100 g.serka topionego

-kilka różyczek brokuła 

-przyprawy: sól, pieprz 

Przygotowanie:

 Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy na półtwardo, odcedzamy.Brokuła również gotujemy na półtwardo, odcedzamy i dzielimy na małe części.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy serek topiony i podgrzewamy, aż się rozpuści.Śmietanę mieszamy z serem, wlewamy na patelnię i mieszamy. Podgrzewamy na lekkim ogniu nie dopuszczając do zagotowania się sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy brokuła oraz makaron i mieszamy całość.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drogi czytelniku będzie mi miło jeśli dodasz swój komentarz.Może masz jakieś zapytanie albo spostrzeżenia? Chętnie się dowiem i odpiszę!
Spam i inne tego typu komentarze będę usuwać.Dzięki za uwagę,
Weronika (autorka bloga)